Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Upućen zahtjev za kriminalističkim istraživanjem u vezi nasilja prema sudionicima Gay Pridea održanog 11. lipnja 2011. na Rivi u Splitu

Nakon jutros održanog sastanka sa predstavnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, na kojem su bili županijski državni odvjetnik u ŽDO-u u Splitu i općinska državna odvjetnica u ODO-u u Splitu te njen zamjenik; a koji sastanak je održan radi dogovora o postupanju povodom nasilja prema sudionicima povorke Gay Pride održane 11. lipnja 2011. na Rivi u Splitu; Općinsko državno odvjetništvo u Splitu uputilo je Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj zahtjev za provođenje kriminalističkog istraživanja. (13. 6. 2011.)

Državno odvjetništvo nakon razmatranja cijelog slučaja smatra kako postoje osnovi sumnje da su pojedine osobe nanošenjem ozljeda kao i vrijeđanjem sudionika povorke počinile kazneno djelo iz čl. 331. st. 1. i 2. u svezi čl. 89. st. 36 Kaznenog zakona odnosno kazneno djelo nasilničkog ponašanja u grupi počinjeno iz mržnje prema većem broju osoba.