Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv A. O. zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i protiv D. O. zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina A. O. (1978.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 4. u svezi čl. 263. st. 1. i 4. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina D. O. (1975.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 129. st. 2. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (6. 4. 2010.)
Optužnicom se okrivljenog A. O. tereti da je 1. siječnja 2010. u obiteljskoj kući u Naselju Roma u Strmcu Podravskom, a u kojoj se nalazilo još šest osoba, bez ikakvog iskustva u rukovanju oružjem i bez provjere ima li u cijevi puške streljiva, usmjeravao prema prisutnim osobama automatsku pušku sa metkom u cijevi. Kad ju je usmjerio prema svojoj sestri S. O. povukao je okidač smatrajući da u cijevi nema metka pa ju je ispaljeni metak pogodio u lijevi obraz nanijevši joj smrtonosne ozljede.
Okrivljenog D. O. tereti se da je u prosincu 2009. godine istu pušku i više metaka neovlašteno kupio i držao kod sebe te da je prijetio ubojstvom sestri pokojne S. O.