Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 43-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici odredio istražni zatvor protiv 40-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 272. Kaznenog zakona. (21. 8. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 40-godišnjak 19. kolovoza 2013. u Kobiliću (Velika Gorica) izazvao prometnu nesreću za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od najmanje 2,41 g/kg apsolutnog alkohola u krvi. Naime, postoji osnova sumnje da je 40-godišnjak naletio osobnim automobilom na 43-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom vozeći u sjedalici svog dvogodišnjeg sina, pri čemu je biciklist zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a njegov dvogodišnji sin lake tjelesne ozljede.
Sudac istrage je odredio istražni zatvor jer postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a).