Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Dopuna priopćenja od 5. kolovoza - Određen istražni zatvor protiv 39-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je ispitalo hrvatskog državljanina (1976.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. (6. 8. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak 4. kolovoza 2016. u 16,45 sati upravljao traktorom kolnikom kroz mjesto Luka ali nije prilagodio brzinu kretanja traktora s obzirom na ispred zaustavljen osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao vozač (1959.) te je bilo zaustavljeno radi skretanja u lijevo i propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Osumnjičeni 39-godišnjak je traktorom prešao na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom traktora naletio na prednji dio osobnog automobila kojim je upravljao vozač (1974.) te je dolazilo iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće su od zadobivenih ozljeda smrtno stradali vozač vozila (1974.) i putnik iz njegovog vozila (2002.), dok su dvije osobe iz njegovog vozila zadobile teške tjelesne ozljede.   
Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.