Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Naloženo provođenje očevida

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 19. siječnja 2016. naložilo policijskim istražiteljima Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe kriminalističke tehnike, provođenje očevida u Ivanić Gradu na željezničkoj pruzi na oko 800 metara od željezničkog kolodvora Ivanić-Grad u smjeru zapada gdje je uslijed tehničkog kvara na vagonu došlo do oštećenja pruge u dužini od 6800 metara i veliku materijalnu štetu. (20. 1. 2016.)
Prema dosad utvrđenim podacima, 19. siječnja 2016. oko 13,00 sati je na željezničkoj pruzi između željezničkih kolodvora Ivanić-Grad-Prečec prometovao teretni vlak br. 46914 na relaciji Šid-Dobova te na oko 800 metara od željezničkog kolodvora Ivanić-Grad u smjeru zapada; uslijed tehničkog kvara na desetom vagonu u vidu blokiranja osovinskog ležaja; došlo do puknuća ležaja i iskakanja kotača. Navedeni kvar je doveo do oštećenja pruge u dužini od oko 6800 metara od mjesta puknuća do mjesta Prečec gdje se vlak zaustavio te je uočen kvar.
Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici će poduzeti kriminalističko istraživanje i dokazne radnje kako bi utvrdilo sve okolnosti ove nesreće.