Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1990) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napadom na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. i 1. Kaznenog zakona. (19. 2. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. veljače 2016. u dvorištu svoje obiteljske kuće; u vrijeme dok su carinski i policijski službenici po nalogu prekršajnog suda obavljali dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija u cilju pronalaska duhana te kad su policijski službenici ispod gospodarskih zgrada pronašli podzemno skladište sa suhim duhanom (oko 11 tona) koji je neovlašteno posjedovao; uzeo u ruke sjekiru kojom je potrčao za policijskim službenikom uz prijetnju da će ga ubiti. Daljnji napad na njega je spriječen nakon što je policijska službenica ispalila iz vatrenog oružja nekoliko hitaca upozorenja u zrak, a ostali su ga policijski službenici svladali. Osnovano se sumnja da je okrivljenik i nadalje nastavio s uvredama i prijetnjama policijskim službenicima.
Prijedlog ovog državnog odvjetništva da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sudac istrage nije prihvatio uz obrazloženje da, iako postoje razlozi za istražni zatvor, ista svrha se može postići i blažom mjerom odnosno izricanjem mjere opreza zabrane približavanja policijskim službenicima, što je i izrekao okrivljeniku. Ovo državno odvjetništvo će uložiti žalbu na rješenje suca istrage.