Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru Podnijet prijedlog za provođenje istražnih radnji protiv 48-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražnom sudu Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za provođenje istražnih radnji protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa – bludnom radnjom iz čl. 193. st. 2. u svezi čl. 191. st. 2. KZ-a, zadovoljenjem pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom iz čl. 194. KZ-a, te zbog kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži zapuštanjem i zlostavljanjem djeteta ili maloljetne osobe iz čl. 213. st. 1. i 2. KZ-a, te nasilničkog ponašanja u obitelji iz čl. 215. a KZ-a.
Osumnjičenik je rješenjem istražnog suca zadržan i nalazi se u Zatvoru Osijek, a u prijedlogu za provođenje istražnih radnji predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. (16. 10. 2009.)