Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Odgovor na objavljene informacije

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, Stalna služba u Vinkovcima, odbacuje kao netočne navode koje je Ivan Lešić izjavio za prilog emitiran u informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije 3. ožujka 2016. te ističe kako su sve pravne radnje u ovom postupku poduzete radi zaštite imovine i interesa Republike Hrvatske kao tuženika u postupku sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu. (7. 3. 2016.)

Imenovana osoba, koja uopće nije stranka u predmetnom postupku, u svojim je izjavama izgovorila niz netočnih tvrdnji vezano za zamjenika općinskog državnog odvjetnika te je komentirala parnični postupak ali i raniji postupak kod konkretne prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta.
U odnosu na konkretan predmet, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, Stalna služba u Vinkovcima, je izjavilo reviziju protiv presude Županijskog suda u Vukovaru od 17. prosinca 2015. te su svi pravni razlozi izjavljivanja revizije navedeni u njoj i po reviziji će odluku donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske.
Nadležno državno odvjetništvo će poduzeti sve pravne radnje radi zaštite imovine i imovinsko-pravnih interesa Republike Hrvatske.