Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Podnijet optužni prijedlog protiv 30-godišnjaka i 40-godišnjaka zbog računalne prijevare i krivotvorenja isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je Općinskom sudu u Vukovaru optužni prijedlog protiv državljanina Republike Srbije G. M. (1978.) i državljanina Republike Hrvatske K. K. B. (1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv vjerodostojnosti isprava iz čl. 311. st. 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv imovine–računalne prijevare iz čl. 224. a st. 1. KZ-a. (16. 10. 2009.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak 14. listopada 2009. u Vukovaru, u nakani pribavljanja imovinske koristi; a nakon što je prethodno u Republici Srbiji pribavio neoriginalne VISA kartice na kojima su bez ovlaštenja izdatnika i korisnika presnimljeni magnetski zapisi sa podacima originalnih platnih kartica ovlaštenih izdatnika i aplicirani brojevi kartica; predao ih 40-godišnjaku koji je u trgovini svog trgovačkog društva iako svjestan da se radi o neistinitim karticama više ih puta provlačio na POS uređajima. Desetak transakcija je odbijeno dok su dvije obavljene odnosno odobrene i to u iznosu od oko 43.000,00 kuna čime mu je pribavljena nepripadna imovinska korist.
Osumnjičeni 30-godišnjak je rješenjem istražnog suca zadržan i nalazi se u Zatvoru Osijek, a u optužnom je prijedlogu predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega.