Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku
Nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest i pol godina zbog izazivanja prometne nesreće

Povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zaboku, Općinski je sud proveo raspravu te donio presudu kojom je okrivljenog B. C. (1962.) osudio zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci. (21. 6. 2010.)
Kako je okrivljeni B. C. već ranije pravomoćno osuđivan zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 1., 2. i 4. KZ-a (kazna zatvora u trajanju od dvije godine uvjetno na pet godina) tako je u ovom postupku sud okrivljeniku za kazneno djelo iz veljače 2010. godine izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet godina te opozvao spomenutu uvjetnu osudu za ranije počinjeno djelo izrekavši mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci. Ujedno je prvostupanjski sud prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva te je prema B. C. primijenio sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svim vrstama motornih vozila zauvijek.
Iako se okrivljenik i tijekom postupka nalazio u pritvoru, a s obzirom na izrečenu kaznu višu od pet godina i zbog toga obvezno određivanje pritvora, sud mu je produljio pritvor do pravomoćnosti presude.