Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Dopuna priopćenja od 22. studenog – podnesena žalba na rješenje suca istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, 24. studenog 2017., nakon zaprimanja rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru, podnijelo žalbu protiv tog rješenja kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 19-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 1. Kaznenog zakona/11. (24. 11. 2017.)
Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika iz zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a smatrajući kako postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela.
Državno odvjetništvo i dalje smatra kako ponašanje osumnjičenika prilikom počinjenja kaznenog djela ukazuje na osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan od ponavljanja kaznenog djela budući da je, iako je mlađe životne dobi, kao član navijačke skupine već prekršajno osuđivan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. S obzirom da presude nadležnog prekršajnog suda nisu utjecale na osumnjičenika da korigira svoje ponašanje i da poštuje pravni sustav Republike Hrvatske, ovo je državno odvjetništvo predložilo Vijeću Županijskog suda u Zadru preinačenje rješenja suca istrage i određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku.