Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 55-godišnjak zbog neovlaštene trgovine

Na temelju rezultata provedene kriminalističke obrade Policijske uprave zadarske i nakon uhićenja, 14. veljače 2015. je u 20,00 sati pritvorskom nadzorniku predan hrvatski državljanin (1960.) zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene trgovine iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona. (16. 2. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je počinio navedeno kazneno djelo odnosno da je prilikom obavljene pretrage doma i drugih prostora pronađeno ukupno 8.650 kilograma sušenog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tržišne vrijednosti oko 1,297.500,00 kuna.
Nakon što je dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika ispitao osumnjičenika na okolnosti inkriminiranog kaznenog djela, podnio je prijedlog sucu istrage da mu se na temelju odredbi članka 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i moguće sudionike u kaznenom djelu te zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela. Sudac istrage je odbio taj prijedlog rješenjem, a državno odvjetništvo će na to rješenje podnijeti žalbu.