Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv 22-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i oduzimanja tuđe pokretne stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podnijelo istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i oduzimanja tuđe pokretne stvari iz čl. 221. st. 1. i 4. KZ-a. (27. 4. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola i nakon neprospavane noći 25. travnja 2010. prevelikom brzinom upravljao osobnim vozilom kolnikom državne ceste iz Gorice prema Povljani te je uslijed smanjene vidljivosti u uvjetima noćne vožnje i maglovita vremena i smanjene vozačke sposobnosti zbog alkoholiziranosti, umora i nedovoljnog vozačkog iskustva, u blagom lijevom zavoju desnim kotačima izašao s površine kolnika i zahvatio šljunčanu podlogu. Osobno je vozilo sletjelo s ceste u kamenjar i više puta se prevrnulo uslijed čega su putnici u vozilu M. Š., M. O. i A. P. na mjestu nesreće smrtno stradali, dok je D. Š. zadobio više teških tjelesnih ozlijeda te je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar.
Ujedno, osnovano se sumnja da je 22-godišnjak odmah nakon dolaska policijskog službenika sa službenim policijskim vozilom, a dok je službenik pružao pomoć ozlijeđenima, sjeo za upravljač policijskog vozila i s njim se odvezao do Povljane.
Protiv osumnjičenika je predložen pritvor, a istražni sudac Županijskog suda mu ga je i odredio kako ne bi utjecao na svjedoke tijekom istrage.