Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Trojica okrivljenika proglašena krivima zbog neovlaštene proizvodnje i promet opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, u predmetu protiv jednog marokanskog državljanina (1990.) i dvojice talijanskih državljana (1988. i 1989.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, postiglo sporazum oko potvrdnog očitovanja o optužnici s trojicom okrivljenika. (20. 9. 2016.)

Na temelju tog sporazuma, Općinski sud u Zadru je donio presudu kojom su okrivljenici proglašeni krivima te je svakog osudio na kaznu zatvora u trajanju od po jedne godine uz primjenu uvjetne osude s rokom kušnje od pet godina, izrekavši im, kao sporednu, novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 268.226,28 kuna.
Okrivljenike se tereti da su sredinom kolovoza 2016. godine u Novalji, zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi; protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; radi prodaje nabavili veće količine raznih opojnih droga koje su prodavali u noćnim klubovima u Novalji. Od prodaje opojnih droga su se okoristili za novčani iznos od ukupno 14.600,00 kuna i 1.765,00 eura.