Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitani osumnjičenici zbog nedozvoljene trgovine

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je provelo dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (1982. i 1929.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine iz članka 264. stavak 1. Kaznenog zakona. (11. 3. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik (1982.) i drugoosumnjičenik (1929.) od 1. studenoga 2014. do 6. ožujka 2015. u Zagrebu; zajedno i po dogovoru; na ilegalnom tržištu kupili 7656 kg duhana u listu, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija. Navedeni duhan su pohranili u prizemlju obiteljske kuće u Zagrebu, u vlasništvu drugoosumnjičenika, te su ga dalje ilegalno preprodavali.
Protiv prvoosumnjičenika je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a). Prijedlog ovog državnog odvjetništva sudac istrage je prihvatio i protiv prvoosumnjičenika odredio istražni zatvor.