Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Novinar nije bio u DORH-u niti je to predmet DORH-a

U tekstovima objavljenima na internetskom portalu Index.hr pod naslovima "Indexov novinar u DORH-u: Neka sada otkriju kakve veze s Kamenskim imaju Kutle, Pavić i Todorić" i "Index želi istinu: Tko štiti Mladena Bajića i dokad će on biti zaštićen?" objavljeno je nekoliko netočnih navoda koji se odnose na nadležnost ovog državnog odvjetništva. (8. 12. 2011.)
Predmet u kojem je novinar pozvan kao svjedok, a slijedom ranijih priopćenja, je predmet iz nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu (ODO Zagreb). Znači, to nije predmet ni Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu (ŽDO Zagreb) a ni Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH).
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela odavanja službene tajne iz čl. 351. st. 1. KZ-a, i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provodi izvide i dokazne radnje i donijet će u tom predmetu državnoodvjetničku odluku.
Slijedom svega navedenog, nisu točni navodi o nadležnosti Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i postupanju Glavnog državnog odvjetnika u tom predmetu, koji u tom predmetu nije nikog ispitivao kao svjedoka, a u što se, radi daljnjeg točnog izvješćivanja javnosti, novinari spomenutog internetskog portala mogu uvjeriti i uvidom u Zakon o državnom odvjetništvu.