Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Osuđujuća presuda protiv 52-godišnjaka zbog nametljivog ponašanja

Općinski kazneni sud u Zagrebu donio je osuđujuću presudu protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog počinjenja kaznenih djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/2011 počinjenih na štetu troje hrvatskih državljana. (19. 6. 2017.)

Okrivljenik je osuđen da je od 1. lipnja do 10. rujna 2014. u Zagrebu; u nakani ostvarivanja neželjenog kontakta sa oštećenikom s kojim je bio u intimnoj vezi, kontinuirano u više navrata u njegovom susjedstvu i na radnom mjestu lijepio plakate oštećenika na kojima se nalazila skenirana njegova fotografija i osobni podaci, te članci iz dnevnih novina vezani uz njihov međusobni odnos; formirao web stranicu s njegovim imenom i fotografijom na kojoj je kontinuirano objavljivao intimne sadržaje vezane uz njihov međusobni odnos; upućivao telefonske pozive i sms poruke neprimjerenog intimnog sadržaja na kućni telefon i mobilne telefone oštećenika i članova njegove obitelji te pratio oštećenika i članove njegove obitelji, što je kod oštećenika i članova njihove obitelji izazivalo tjeskobu, strah i uznemirenost za njihovu sigurnost i sigurnost njima bliskih osoba.
Okrivljenik je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kako je to i predložilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.