Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Pravomoćno odbijena tužba Josipa Kordića i Borisa Kordića

Županijski sud u Zagrebu je 20. listopada 2015. donio presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 21. ožujka 2014. donesenu u predmetu tužitelja Josipa Kordića i Borisa Kordića protiv tužene Republike Hrvatske koju je zastupalo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, i Centra za restrukturiranje i prodaju. (27. 11. 2015.)

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu odbijen je kao neosnovan tužbeni zahtjev tužitelja Josipa Kordića i Borisa Kordića kojim su tražili da sud utvrdi ništetnost nagodbe sklopljene 3. srpnja 2008. između Hrvatskog fonda za privatizaciju i Republike Hrvatske s jedne strane, i Dubrovačkih vrtova sunca d.o.o. i Vrtova sunca Orašac d.o.o. s druge strane, kao i da sud naloži tuženoj Republici Hrvatskoj i Hrvatskom fondu za privatizaciju da isplati tužiteljima 137,412.990,00 kuna sa zakonski zateznim kamatama počevši od 18. srpnja 2008.

Osim što je pravomoćnom presudom Županijski sud u Zagrebu odbio tužbeni zahtjev tužitelja kao neosnovani, tužiteljima je naložio da nadoknade Republici Hrvatskoj trošak parničnog postupka u iznosu od 725.500,00 kuna.

Županijski sud u Zagrebu je u cijelosti potvrdio kako u sklapanju nagodbe Republike Hrvatske i Hrvatskog fonda za privatizaciju sa spomenutim trgovačkim društvima ni na koji način nije povrijeđen zakon.