Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Tekst ispravka navoda objavljenih u dnevnom listu

Autor teksta objavljenog u Jutarnjem listu je netočno informirao čitatelje tog lista objavivši pod "ekskluzivno" da je "sin šefa zagrebačke policije dobio uvjetnu kaznu za prijevaru tešku 1,5 milijuna kn". (26. 8. 2013.)

Naime, u navedenom predmetu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu podignuta je optužnica protiv deset osoba zbog počinjenja kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave, počinjenih na štetu deset trgovačkih društava kojima je prouzročena ukupna šteta u iznosu nešto manjem od 1,5 milijuna kuna.
Okrivljeni S. B. je optužen za sudjelovanje, zajedno s drugim okrivljenicima, u počinjenju kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave počinjenih na štetu tri od navedenih deset trgovačkih društava kojima su ta društva oštećena za oko 400.000,00 kuna pri čemu su pojedini okrivljenici sebi pribavili imovinsku korist u većem ili manjem iznosu dok si je okrivljeni S. B. pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 8.342,10 kuna.
Kako je okrivljeni S. B. priznao počinjenje navedenih kaznenih djela počinjenih s drugim okrivljenicima, to tvrdnja da je upravo S. B. "na prijevaru otuđio robu vrijednu nešto manje od 1,5 milijuna kuna" nije točna slijedom čega smatramo neprimjerenom i tendencioznom opremu teksta naslovom sadržaja "Sin šefa zagrebačke policije dobio uvjetnu kaznu za prijevaru tešku 1,5 milijuna kuna".