Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću
Podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1944.) zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i tjelesne ozljede iz čl. 98. u svezi čl. 102. KZ-a. (22. 12. 2010.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je oko 21,10 sati 28. listopada 2010. u Zaprešiću, izlaskom iz osnovne škole u kojoj je zaposlen nakon što ga je na dvorištu ispred škole netko od prisutne djece vrijeđao, sjeo u osobni automobil i krenuo u namjeri kako bi sustigao grupu učenika koji su izašli iz školskog dvorišta. Kada ih je opazio na nogostupu, osobnim automobilom naglo se popeo na nogostup i nastavio vožnju prema djeci te se u njihovoj neposrednoj blizini naglo zaustavio, iako je bio svjestan da takvom vožnjom može ugroziti tjelesni integritet prisutne djece. Prednjim dijelom osobnog automobila je jednog dječaka okrznuo, a zatim je izašao iz automobila i pristupio mu, te u cilju da ga tjelesno povrijedi, svojim nogama stao na njegove noge i potom ga dlanom ruke udario u lijevu stranu njegove glave, a na kraju ga i nogom udario u njegovu lijevu i desnu potkoljenicu nanijevši mu pri tome tjelesne ozljede.