Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru
Određen istražni zatvor protiv 56-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru ispitalo je hrvatskog državljanina i državljanina Kraljevine Jordan (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona. (4. 12. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 3. prosinca 2015. u Zaboku; nakon što je prethodno na neutvrđeni način nabavio jedan metalni nastavak za vatreno oružje namijenjen za izbacivanje trombolskih mina, jedan komad prikrivenog vatrenog oružja tzv. penkala i 88 komada streljiva; navedeno vatreno oružje, sastavne dijelove vatrenog oružja i streljivo držao u vikend kući u kojoj neprijavljeno boravi, kao i u svoja dva osobna automobila. 

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza važnih za kazneni postupak te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je u cijelosti usvojio navedeni prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po traženim osnovama. U tijeku je provođenje istraživanja.