Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvu u Zadru
Ispitan 19-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je 21. studenog 2017. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda napadom na službenu osobu iz čl. 315. st. 1. Kaznenog zakona/11. (22. 11. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 20. studenog 2017. oko 20,00 sati, nakon završetka košarkaške utakmice između KK Zadar i KK Crvena Zvezda na kojoj je bio velik broj pripadnika navijačke skupine Tornado, na otvorenom prostoru ispred košarkaške dvorane u Zadru odnosno ispred ulaza D, iznenada nasrnuo na jednog od policijskih službenika budući da su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske uredovali zbog narušavanja javnog reda i mira. Osnovano se sumnja da ga je udario s leđa u vanjski dio desne noge u predjelu bedra, dok su u neposrednoj blizini bila trojica policijskih službenika od kojih je jedan od njih uhvatio osumnjičenika za lijevu ruku, no 19-godišnjak se otrgnuo iz tog zahvata i trčećim korakom udaljio kroz mnoštvo navijača prema parku.
Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika temeljem odredbe čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku.