Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 24-godišnjakinje

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je uz kaznenu prijavu privedena hrvatska državljanka (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. u svezi čl. 52. Kaznenog zakona. (24. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja 21. srpnja 2015. u mjestu Luka Kneže – Račišće (otok Korčula), u blizini jedne konobe; u nakani izazivanja požara; zapalila nisko raslinje i travu, što je ponovila i na nešto udaljenom mjestu pri čemu je izgorio oko jedan kvadratni metar niskog raslinja, a nedugo nakon izbijanja požar je lokaliziran. Također, osnovano se sumnja i da je 22. srpnja 2015. u blizini jedne obiteljske kuće; u istom mjestu na otoku Korčuli; upaljačem zapalila nisko raslinje pri čemu je izgorjela površina od 25 x 25 metara suhe trave, te je ubrzo nakon izbijanja vatra ugašena. Istog dana je, u večernjim satima, u blizini iste kuće zapalila suho granje pri čemu je izgorjela mala površina trave te je vatra ubrzo ugašena, te da je potom došla na kat iste obiteljske kuće i zapalila madrac u spavaćoj sobi, a širenje vatre je spriječio vlasnik tog objekta pogasivši sam vatru u kući.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenoj temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku smatrajući da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan od ponavljanja kaznenog djela.