Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Petra Parlov i Mirjana Protić Gardenal dobitnice ovogodišnjih državnoodvjetničkih priznanja

Zamjenica ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Petra Parlov i zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirjana Protić Gardenal dobitnice su ovogodišnjih državnoodvjetničkih priznanja za osobito stručan i uspješan rad u 2016. godini odnosno stručno i profesionalno postupanje u predmetima USKOK-a i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. (23. 5. 2017.)

Ovogodišnja priznanja dodijeljena su na već tradicionalnom, četrnaestom po redu, savjetovanju Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima održanom na Brijunima od 21. do 23. svibnja 2017. Ujedno, na početku savjetovanja održana je svečana prisega Maje Jurinec Turk na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Tijekom dvodnevnog savjetovanja sudionici savjetovanja razmotrili su rad državnih odvjetništava u 2016. godini kao i rad državnih odvjetništava i trendove tijekom prva četiri mjeseca 2017. godine. Izlaganja tijekom savjetovanja odnosila su se na teme vezane za Ured Europskog javnog tužitelja, rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske na predmetima međunarodnih arbitraža i etiku u upravljanju državnim odvjetništvom. Drugog dana savjetovanja sudionicima je predstavljena aplikacija za elektroničko vođenje i kontrolu imovinskih kartica državnoodvjetničkih dužnosnika.

Brijuni_2017_2.jpg

Brijuni_2017_1.jpg

Brijuni_2017_3.jpg