Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Izvješća, statistika i stručni članci

Državno odvjetništvo je u skladu sa Zakonom o državnom odvjetništvu dužno najmanje jednom godišnje podnijeti izvješće o radu Hrvatskom saboru. 

Izvješće sadrži strukturu i kretanje prijavljenog kriminala kako fizičkih tako i pravnih osoba, raščlambu pojedinih područja kriminala i rad državnog odvjetništva na tim predmetima.

Obuhvaća pregled rada na građanskim i upravnim predmetima budući da državno odvjetništvo zastupa Republiku Hrvatsku, ministarstva i druga državna tijela. Izvješće može biti dobar izvor podataka za svakog onog koji prati kretanje i strukturu kaznenih predmeta, ali i za onog koji prati koliko je Republika Hrvatska te ministarstva i druga državna tijela stranka u građanskom i upravnom postupku.

Zbog navedene sadržajnosti izvješće objavljujemo u cijelosti na ovim stranicama.

Budući da neki statistički podaci mogu biti od interesa za javnost, najvažnije tabelarne prikaze iz izvješća izdvajamo u posebnu cjelinu pod nazivom „Statistika“.

Dio u kojem namjeravamo objavljivati članke i stručna izlaganja državnih odvjetnika za sada je u izradi jer je nužno odabrati članke za objavu na stranicama.