Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv bivše policijske službenice i još dvojice okrivljenika

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu  protiv troje hrvatskih državljana, i to B. P. (1960.), V. M. (1973.) i Ž. M. J.(1953.) zbog počinjenja kaznenih djela protuzakonitog posredovanja.(5. 5. 2010.)

Optužnicom se B. P. se tereti da je, od druge polovice 2009. do 30. siječnja 2010., u Zagrebu, kao policijska službenica za pravne i inspekcijske poslove u Upravi za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova RH, od V. M.  primila iznos od najmanje 100.000 kuna kako bi korištenjem svog položaja požurivala rješavanje predmeta u Ministarstvu, policijskim upravama, policijskim postajama i Upravnom sudu u 13 slučajeva u kojima su stranke podnosile zahtjeve za privremene boravke, stalne boravke, državljanstva i tužbe zbog poništenja rješenja Ministarstva, te kako bi se tim zahtjevima i tužbi udovoljilo.
Nadalje, B. P. se tereti da je, od početka studenoga 2009. do 20. siječnja 2010. u Zagrebu, u dva navrata od Ž. M. J.  primila ukupno 29.000 kuna kako bi mu, korištenjem svog položaja  ishodila da se udovolji njegovoj zamolbi koju je podnio MUP-u RH, Upravi materijalno financijskog poslovanja, Odjela investicija kao zakupodavcu za promjenom zakupoprimca na način da se neposrednim ugovaranjem zakupa s Ministarstvom sklopi novi ugovor, iako se ugovor o zakupu mogao sklopiti samo putem javnog natječaja.