Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv četvorice okrivljenika zbog zlouporabe opojne droge

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv četvorice hrvatskih državljana D. M. (1976.), V. V. (1985.), I. S. (1983.) i T. M. (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. (19. 3. 2009.)
Optužnicom se trojicu okrivljenika tereti da su se tijekom svibnja 2008. u Zagrebu, u cilju pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, povezali u zajedničko djelovanje radi nabave, prijevoza, spremanja i daljnje prodaje većih količina marihuane i kokaina.
Sukladno dogovoru, D. M. je nabavljenu drogu skrivao na području Siska i iznajmio auto za prijevoz dok su V. V. i I. S. bili zaduženi za iznajmljivanje stanova u Zagrebu gdje su skrivali drogu. Potom su D. M. i I. S. drogu prevozili do iznajmljenih stanova u Zagrebu gdje su je V. V. i I. S. vagali, prešali i pakirali u manja pakiranja radi daljnje prodaje. Dio droge su prodavali kupcima koje je pronalazio V. V. dok je dio droge I. S. prodavao konzumentima koje je sam pronalazio.
Okrivljenike se tereti da su drogu prodavali po cijeni od 35 do 40 kuna za gram marihuane a novac od prodaje su međusobno dijelili. Tako je D. M. nabavio najmanje 17 kilograma marihuane koju je sakrio na području Siska te je s okrivljenim I. S. dogovorio prijevoz droge u Zagreb. Sukladno dogovoru, D. M. i I. S. su drogu smjestili u vozilo koje je radi prijevoza droge u Zagreb iznajmio I. S., a D. M. ga je pratio vozeći iza njega.
Policijski službenici zaustavili su u Zagrebu I. S. dok je upravljao vozilom te su pretragom automobila pronašli i oduzeli 24 paketa oblijepljena ljepljivom trakom u kojima se nalazilo ukupno 17,1 kilogram marihuane.
U optužnici je predloženo produljenje pritvora protiv okrivljenih D. M., V. V. i I. S.