Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv dvoje gradskih službenika zbog primanja mita

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv D. M. (1950.) i S. N. (1947.) zbog počinjenja kaznenog djela primanja mita. (25. 2. 2009.)
Optužnicom se stručnog savjetnika za utvrđivanje uvjeta za obavljanje djelatnosti D. M. (Odsjek za utvrđivanje minimalno tehničkih uvjeta u Gradskom uredu za gospodarstvo) i sanitarnu inspektoricu S. N. (Odjel za sanitarnu inspekciju Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje) tereti da su 24. studenoga 2008. u Zagrebu, tražili i primili mito.
Naime, tereti ih se da su prilikom nadzora radi utvrđivanja minimalno tehničkih uvjeta u jednoj prodavaonici u Zagrebu utvrdili određene nedostatke u prodavaonici i sanitarnom čvoru pri čemu je D. M. od vlasnika prodavaonice zatražio iznos od 1.500 eura kako utvrđene nepravilnosti ne bi unijeli u zapisnik o očevidu. Uz to su okrivljeni D. M. i S. N. u prodavaonici uzeli i robu u vrijednosti od 1.400 kuna. Nakon potpisivanja zapisnika o očevidu bez navođenja nepravilnosti i nedostataka, vlasnik prodavaonice je, sukladno traženju, u večernjim satima u jednom caffe baru predao okrivljenom D. N. kuvertu u kojoj se nalazilo 600 eura.