Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv šestero osumnjičenika zbog više kaznenih djela

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio istražni zahtjev protiv šestero hrvatskih državljana (1953., 1973., 1971., 1963., 1961. i 1957.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenih djela te više kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava. (7. 6. 2009.)
Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenica, od listopada 2005. do 16. travnja 2009. u Zagrebu, u cilju pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, organizirala ostalih petero osumnjičenika u grupu koja je građanima neistinito predočavala da će im ishoditi najam ili vlasništvo gradskih nekretnina, za što su od građana tražili i dobili znatne novčane iznose.
Osumnjičenici su se pritom koristili krivotvorenim ispravama, a četvero od njih se građanima zainteresiranim za kupnju ili najam gradskih nekretnina i lažno predstavljalo da su zaposlenici Poglavarstva Grada Zagreba. Na opisani način u navedenom razdoblju osumnjičenici su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od više milijuna kuna.
U istražnom zahtjevu je predloženo određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika.