Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Policijska uprava zagrebačka izvijestila USKOK kako je porezni nadzor u tijeku

Navodi objavljeni u tekstu pod naslovom "Otkrivamo: Bajić četiri godine šuti o kaznenoj prijavi protiv prijatelja Šegona!“ na internetskom portalu Index.hr nisu točni, a niti su prije objave provjereni u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. (13. 1. 2014.)

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je 27. siječnja 2010. zaprimio podnesak Partnerstva za društveni razvoj koji je 12. veljače 2010. dostavljen Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje.
Policijska uprava zagrebačka je u studenom 2011. godine izvijestila USKOK da su od nadležnog ureda Porezne uprave zatražili provođenje nadzora te da će nakon zaprimanja rezultata nadzora o istome obavijestiti USKOK. Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan.
Slijedom navedenog, nisu točni navodi da "već četiri godine kaznena prijava u kojoj se preispituje bogatstvo Šegonovih stoji u ladici Uskoka".
S obzirom da se ni podnositelj kaznene prijave ni redakcija internetskog portala Index.hr nikada nisu obratili upitom USKOK-u u svezi navedenog, nije točno da "USKOK na kaznenu prijavu protiv obitelji Šegon nikada nije dao odgovor niti bilo kakvu povratnu informaciju iako je od prijave prošlo četiri godine".