Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Potvrđena dobra suradnja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić sa zamjenicima primio je u radni posjet delegaciju Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije koju je predvodio Generalni tužitelj Yuri Y. Chayka. (20. 9. 2012.)

Tijekom radnog sastanka delegacija potvrđena je dobra između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije,  a u cilju njene daljnje realizacije Mladen Bajić i Yuri Chayka su potpisali Program suradnje između dvaju tužiteljskih ureda za razdoblje 2013. - 2014. . Ovim Programom predviđene su aktivnosti  u cilju provedbe Memoranduma koji je zaključen u siječnju ove godine. Potpisani Program predviđa zajedničke razgovore i suradnju i razmjena stručnih i znanstvenih radova te metodskih materijala koji su u vezi sa radom  državnog odvjetništva/tužilaštva Republike Hrvatske i Ruske Federacije.
Podsjetimo, u siječnju 2012. godine izaslanstvo DORH-a je posjetilo Generalno tužiteljstvo Ruske Federacije i tom je prilikom potpisan Memorandum o suradnji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije, a potpisali su ga Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i Glavni tužitelj Ruske Federacije Yuri Y. Chaika. Memorandum podrazumijeva suradnju o pitanjima koja predstavljaju uzajamni interes u okviru nadležnosti i u skladu sa zakonodavstvom i međunarodnim obvezama svojih država s ciljem ostvarivanja rezultata na području borbe protiv kriminala i zaštite prava i sloboda čovjeka.
Tijekom ovog posjeta Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske delegaciju Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije je primio Predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović. Ujedno, delegacija Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije je obišla povijesne znamenitosti grada Zagreba.

Ruske Federacija, 4.jpg

Ruska Federacija, 3.jpg

 Ruska Federacija, 1.jpg