Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Predstavnici radnika TDZ-a izviješteni o postupanju po njihovim prijavama

U Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na njihovo su traženje primljeni predstavnici radnika Tvornice duhana Zagreb, a glede kaznenih prijava koje su podnosili nadležnim državnim odvjetništvima. (25. 7. 2006.)
S obzirom da su u tijeku postupanja Županijskog državnog odvjetništva i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu radnici su, kako je to naglašeno i nakon njihova prošlotjednog okupljanja pred zgradom Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, izvješteni da će na njihov pisani podnesak dobiti pisani odgovor vezano za radnje koje su nadležna državna odvjetništva do sada poduzela.
Na sastanku su ponovno obaviješteni da su državna odvjetništva nadležna za postupanje po kaznenim prijavama, a u odnosu na postupke koji se odnose na eventualne poništenje pretvorbe i privatizacije nadležna su druga državna tijela, kojima smo ustupili na nadležno postupanje zaprimljene predstavke iz njihova djelokruga.
U odnosu na zaprimljene predstavke žurno su donijete odgovarajuće državnoodvjetničke odluke. Tako je odmah po zaprimanju kaznenih prijava zatraženo prikupljanje potrebnih obavijesti putem Hrvatskog fonda za privatizaciju, Porezne uprave Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova.
Posebno su izviješteni da do danas nisu dovršeni izvidi od strane Porezne uprave i policije po svim kaznenim prijavama, obrada u nekim od kaznenih predmeta je dovršena, ali s obzirom da su tek zaprimljena posebna izvješća s obimnom dokumentacijom državnoodvjetnička odluka bit će donijeta u najkraćem mogućem roku.