Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Provedeni izvidi u vezi stjecanja stana predsjednice Vlade Jadranke Kosor

Povodom brojnih upita što je državno odvjetništvo poduzelo nakon što je zastupnik Igor Dragovan putem medija pozvao Glavnog državnog odvjetnika da utvrdi pod kojim uvjetima je predsjednica Vlade stekla stan u kojem živi izvješćujemo kako je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske provelo potrebne izvide. (29. 1. 2010.)

Kako bi mogli ocijeniti je li u postupku dodjele i prodaje stana u Zagrebu, Šeferova 4, gospođi Jadranki Kosor počinjeno kazneno djelo, zatraženo je njeno očitovanje, a također je izvršen uvid u spise Državnog odvjetništva.
Povodom našeg zahtjeva, dostavila nam je svu dokumentaciju u svezi stjecanja stanarskog prava na stanu u Šeferovoj 4 i kupnje tog stana.

Iz dostavljene dokumentacije, te na osnovi uvida u spis bivšeg Javnog pravobraniteljstva Grada Zagreba broj Mu-1003/97, te u spis Državnog odvjetništva Republike Hrvatske broj: M-DO-189/07 u kojem je povodom anonimne predstavke te natpisa u medijima izvršena provjera i ocjena postupanja Državnog pravobraniteljstva Grada Zagreba u postupku davanja mišljenja na ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo, proizlazi kako je Jadranki Kosor priznato stanarsko pravo na stanu u Zagrebu, Šeferova 4, odlukom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Stambene komisije, na način i u postupku propisanom Pravilnikom o dodjeli stanova i stambenih kredita Ministarstva obrane, te da je Ugovor o prodaji stana sklopljen u skladu s odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.
Kako je predmetni stan dodijeljen Jadranki Kosor, pod jednakim uvjetima pod kojima su stanovi Ministarstva obrane temeljem navedenog Pravilnika davani na korištenje i drugim osobama, te kako joj je stan prodan pod istim uvjetima kao i drugim građanima, to je utvrđeno kako nema osnova sumnji da bi u postupku dodjele stana na korištenje bilo počinjeno kazneno djelo, pa dakle niti osnove za daljnje postupanje Državnog odvjetništva.