Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Provedeno kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 11 policijskih službenika i još 26 osumnjičenika

Policijski službenici PNUSKOK-a, u suradnji s više policijskih uprava, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad 11 policijskih službenika i 26 zaposlenika, odgovornih osoba i vlasnika trgovačkih društava te vlasnika obrta i prijevoznika zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te protuzakonitog posredovanja. (29. 10. 2012.)
Postoji osnova sumnje da su 10 policijskih službenika PU bjelovarsko-bilogorske i jedan policijski službenik PU koprivničko-križevačke, tijekom 2012. godine, u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mjestima, ostalim osumnjičenicima, na njihovo traženje i sukladno prethodnom dogovoru, za novčanu nagradu i druge poklone, u cilju izbjegavanja propisanog nadzora i kontrole, koristeći podatke koji su im kao policijskim službenicima bili dostupni, dojavljivali kad će i gdje biti  nadzori osovinskog opterećenja, ukupne dozvoljene mase i dimenzije njihovih vozila koje provode službenici Hrvatskih cesta, te nadzori sigurnosti cestovnog prometa i prijevoza opasnih tvari koje u suradnji s djelatnicima MUP-a provode službenici Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici će biti ispitani u USKOK-u, nakon čega će biti donesena odluka o daljnjem postupanju.