Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Radni susret predstavnika DORH-a i izaslanstva Europskog suda za ljudska prava

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i njegovi zamjenici te predsjednik Europskog suda za ljudska prava Vijeća Europe Jean-Paul Costa sa suradnicima održali su danas radni susret u sklopu službenog posjeta izaslanstva Europskog suda za ljudska prava pravosudnim tijelima Republike Hrvatske. (28. 3. 2009.)
Predstavnici DORH-a te članovi izaslanstva Europskog suda za ljudska prava razgovarali su o položaju Državnog odvjetništva te o nadležnosti Kaznenog i Građansko-upravnog odjela kao i o unaprjeđenju suradnje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Europskog suda za ljudska prava Vijeća Europe. Razgovarali su o ulozi državnih odvjetnika i zamjenika u kaznenom postupku te o zaštiti ljudskih prava i sloboda u kaznenom postupku kao i o predmetima zaštite imovinskih interesa Republike Hrvatske.
Sudionici sastanka razgovarali su o odredbama Europske Konvencije o ljudskim pravima koje su od iznimnog značaja za praksu i budući rad Državnog odvjetništva kako u kaznenim tako i građansko-upravnim predmetima te o koristi prakse Europskog suda za ljudska prava, a upoznavanju s praksom i primjeni Europske Konvencije o ljudskim pravima doprinijele su i radionice održane u suradnji s Vrhovnim sudom Republike Hrvatske.Radni susret predstavnika DORH-a i izaslanstva Europskog suda za ljudska prava