Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvoje okrivljenika zbog nekoliko kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) i hrvatske državljanke (1999.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz članka 166. stavak 1. u svezi s člankom 163. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 2. KZ-a i kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju iz članka 163. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a. (19. 6. 2017.)

Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je od početka prosinca 2016. do kraja veljače 2017. godine na području Županije splitsko-dalmatinske s drugookrivljenicom preko mobilnih telefona razmjenjivao poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja djece i tražio od nje da snima djecu koja su joj povjerena na čuvanje radi zadovoljenja svog spolnog nagona. Tereti ga se i da je od početka 2017. do 23. veljače 2017. na području iste županije zatražio od drugookrivljenice  da se druži zajedno s njom i djetetom te se u svom osobnom vozilu spolno zadovoljio dodirujući dijete, što je drugookrivljenica vidjela. Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret i da je od sredine prosinca 2016. do veljače 2017. godine na području iste županije, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona gledanjem i držanjem sadržaja o djeci, u svom mobilnom telefonu držao sadržaje o djeci i video uradak s drugookrivljenom maloljetnicom.

Drugookrivljenici se stavlja na teret da je krajem veljače 2017. godine na području iste županije iskoristila povjerenje roditelja koji su joj povjerili djecu na čuvanje i napravila video uradak radi zadovoljenja spolnog nagona prvookrivljenika. Tereti ju se i da je od sredine prosinca 2016. godine, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona i spolnog nagona prvookrivljenika, iskoristila povjerenje roditelja koji su joj povjerili dijete na čuvanje i počinila bludnu radnju. Na teret joj se stavlja i da je od početka 2017. do 23. veljače 2017. na području iste županije, na traženje prvookrivljenika da se druži zajedno s njom i djetetom, ušla u njegovo osobno vozilo gdje je prvookrivljenik počinio prethodno opisano kazneno djelo.