Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Svečano otvarenje Twinnig projekta IPA 2007 „Jačanje kapaciteta USKOK-a“

Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori  svečano obilježen početak projekta IPA 2007 „Jačanje kapaciteta USKOK-a“. Projekt vrijedan 1.000.000 eura financira Europska unija i trajat će dvije godine. Cilj ovoga projekta je jačanje institucionalnih kapaciteta i daljnje unaprjeđenje suradnje USKOK-a s drugim državnim tijelima uključenim u borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Na otvorenju su govorili Mladen Bajić, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, Njegova ekscelencija Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Andreas Haack, zamjenik veleposlanika Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, Ivan Šimonović, ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a, Dieter Anders, voditelj projekta zemlje članice, Marija Tufekčić, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i Petra Fortuna iz Njemačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ).
Projekt je od velike važnosti za Hrvatsku u procesu pristupanja Europskoj uniji. U borbi protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta potrebna su unaprjeđenja u pravosuđu, javnoj upravi i drugim državnim tijelima kako bi se ostvarila puna provedba pravne stečevine Europske unije.

Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici Europske unije, diplomatskog zbora, pravosudnih tijela i  brojnih drugih institucija koje su uključene u borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta.