Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Svečano zatvoren dio projekta IPA 2007 “ Jačanje kapaciteta USKOK-a “

Danas je u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu svečano obilježen završetak jedne komponente projekta IPA 2007 “Jačanje kapaciteta USKOK-a” koja se odnosi na nabavu analitičkog software-a kao dijela povezanog ugovora o nabavi. Rezultat projekta je uspostava sustava koji će omogućiti tom software-u pristup prikupljenim podacima. Projekt je vrijedan 185.000 eura, financirala ga je Europska unija, a trajao je 10 mjeseci. Glavni partner projekta je Ministarstvo pravosuđa RH, koje je, uz USKOK, jedan od korisnika projekta. (4.4.2011.)

Cilj navedenog  projekta je jačanje vladavine prava u Hrvatskoj kroz povećanje kapaciteta istrage i progona kaznenih djela, posebno u borbi protiv korupcije na visokoj razini i organiziranog kriminaliteta. Navedeni sustav omogućit će USKOK-u stvaranje nove baze podataka o predmetima i povezanim dokumentima te osigurati aplikaciju koja će omogućiti izdvajanje i povezivanje informacija (podataka) iz navedenih dokumenata kao i pripremu podataka u formatu koji zahtijeva analitički software.

Na zatvaranju projekta govorili su Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a, Jean Marie Moreau, šef Odjela za provedbu projekata Delegacije EU, Kristijan Turkalj, ravnatelj Uprave za EU i međunarodnu suradnju Ministarstva pravosuđa RH, Gordan Topolovec, IT specijalist - Ured Glavnog državnog odvjetnika, Neven Bratranek, direktor projekta Teched savjetodavne usluge d.o.o., te Darko Žegarac, zamjenik ravnatelja USKOK-a.

Svečanom zatvaranju prisustvovali su predstavnici Europske unije, diplomatskog zbora, pravosudnih tijela te predstavnici drugih institucija koje su uključene u borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta.