Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Tvrdnje bez dokaza izrečene u emisiji Bujica odraz su novinarskog neprofesionalizma i podložne kaznenom progonu

Tvrdnje o "sumnji u moguće pogodovanje Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dinka Cvitana lijevoj opciji i bivšem SDP-ovom premijeru" i o "apsolutnom pogodovanju SDP-u" te o "selektivnoj provedbi pravde" odraz su novinarske neprofesionalnosti te sadrže elemente kažnjivosti budući da ih ni voditelj, a ni sugovornici kako u prilogu tako i u studiju, nisu ničim dokazali. (20. 2. 2017.)
Neutemeljeno prepričavanje njihovih dojmova i viđenje postupanja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i nadležnih državnih odvjetništava, kakvo je objavljeno u emisiji Bujica, nisu čak ni kritika rada samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela već su obično naklapanje rekla-kazala.
Postupanje državnog odvjetništva propisano je odredbama Ustava i zakona te postoji zakonom propisan postupak za pritužbe na rad jednako kao što je i zakonom zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti.