Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK-u nije podnesena ni prijava niti je zastupnik I. Drmić bio u USKOK-u

Netočno je da je zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru Ivan Drmić podnio kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-u). Imenovani nije bio u USKOK-u a niti je razgovarao „s djelatnicima USKOK-a“. (16.8.2010.)

Slijedom ove činjenice iznenađuje nas pozivanje I. Drmića na USKOK i  začuđuju navodi iz njegove izjave za javnost u kojem ga „zabrinjava činjenica da mu se iz USKOK-a već puna tri tjedna nitko nije javio“, te da su „neistine“ iz teksta objavljenog u Jutarnjem listu, a kako to on osobno smatra, „plasirane iz USKOK-a“.  odnosno da javno optužuje Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kojem se, napominjemo, nije ni obratio.

Ivan Drmić se, prema informacijama kojima raspolažemo, obratio Policijskoj upravi osječko-baranjskoj odnosno policiji, a ne USKOK-u i vjerujemo da I. Drmić zna razliku između ta dva tijela.

Nakon svih navoda objavljenih kako u Jutarnjem listu tako i u izjavi za javnost javnost je izvjesno zainteresirana upravo za odgovor na jasno pitanje: „da li je prijava  I. Drmića osnovana ili je podnesena kako bi se unaprijed opravdalo postupanje protivno zakonu.   No kako USKOK, prema njegovu navodu krši obvezu čuvanja tajnosti, uistinu je puno lakše da I. Drmić odgovori na ovo pitanje jer ga javnost zaslužuje i to izravno a ne posredno preko USKOK-a.

Samim time  nije potrebno komentirati netočan navod iz priopćenja HDSSB-a  kako se „obveza tajnosti očito nije odnosila na USKOK koji se u svrhu političkog obračuna, tendenciozno i djelomično putem svog biltena EPH, stavio u funkciju ne samo daljnjeg progona Branimira Glavaša, već i u aktivnu funkciju najavljenog progona HDSSB-a“.

USKOK i DORH ne sudjeluju u „medijskim kompromitacijama“ kako to kaže „zabrinuti“ I. Drmić.

Tvrdnja kako bi EPH, kao „bilten USKOK-a“ „odaslao jasnu poruku hrvatskoj javnosti da ne prijavljuju kaznena djela kako ne bi i sami, umjesto kriminalaca, oni postali žrtve političko pravosudnog progona“ nije točna i predstavlja mišljenje pojedinaca a ne hrvatske javnosti.