Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK ne krši nikome ni jedno pravo pa tako ni odvjetniku HDZ-a

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nije uskratio pravo uvida u dokumentaciju i preuzimanje ostatka spisa i nije točna tvrdnja koju je danas izjavio odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj.
Radi točnog informiranja javnosti, a kako bi se vidjelo da je USKOK do sada udovoljio traženju odvjetnika HDZ-a, te će i dalje postupati sukladno zakonu, objavljujemo dosadašnji tijek preuzimanja spisa.(23. 11. 2011.)

Prvi zahtjev Vladimira Gredelja koji se odnosio na presliku cjelokupnog spisa zaprimljen je 2. studenog 2011. no kako do tada nije bila ispitana odgovorna osoba osumnjičene Hrvatske demokratske zajednice, time nije bila ispunjena zakonska pretpostavka za ostvarenje prava uvida u spis, te je tom zahtjevu moglo biti udovoljeno tek nakon što je ispitan Damir Sesvečan kao imenovani predstavnik odgovorne pravne osobe.
Predstavnik odvjetničkog ureda Vladimira Gredelja 16. studenog 2011. je preuzeo 38 202 stranice preslika spisa.
Potom je odvjetnik Vladimir Gredelj 21. studenog osobno preuzeo još i 861 stranicu preslika spisa te 79 presnimljenih dvd-ova.
U međuvremenu u USKOK-u je 22. studenog 2011. zaprimljen njegov novi zahtjev za preslikom ostatka spisa kojemu će biti udovoljeno do kraja tjedna.
Odvjetnik Vladimir Gredelj je pri tome cijelo vrijeme, nakon 11. studenog 2011. do danas, imao pravo uvida i razgledavanja spisa, na kojem se svakodnevno provode dokazne radnje.
Slijedom navedenog, neutemeljene su tvrdnje odvjetnika V. Gredelja kako se radi o kršenju prava okrivljenika na obranu i kako je time HDZ neravnopravna stranka u postupku.
Napominjemo, kako su već ranije tijekom istrage 2010. i 2011. godine, u ovom predmetu, 20 okrivljenika i 24 odvjetnika ili odvjetnička ureda iskoristili pravo uvida, razgledavanja i preslikavanja spisa, tako da u ovom predmetu nitko od okrivljenika i njihovih branitelja pa tako ni odvjetnik Vladimir Gredelj nije onemogućen u pravu na obranu.