Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK nije zlorabio ovlasti

Tekstom koji je pod naslovom „USKOK zlorabio ovlasti u postupku protiv splitskog suca: Riječkom sudu poslali samo ono što im odgovara?!“ objavljenom 9. ožujka 2014. na portalu Index. hr javnost je neistinito informirana. (9.3. 2014.)
U navedenom tekstu navodi se detaljna kronologija postupanja u postupku koji USKOK vodi protiv četvero okrivljenika te se izvodi netočan zaključak da USKOK nadležnom sudu nije dostavio cjeloviti spis predmeta već, prema tendencioznoj tvrdnji autora teksta, samo ono što „im odgovara“.
Navedena tvrdnja nije istinita budući da je USKOK u predmetnom slučaju postupao sukladno zakonu. Naime, sukladno rješenju Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojim je prihvaćen prijedlog USKOK-a za prenošenje mjesne nadležnosti u tom predmetu te je za postupanje u  povodom rješenja USKOK-a o provođenju istrage protiv četvero okrivljenika odredio Županijski sud u Rijeci, USKOK je po zaprimanju odluke Vrhovnog suda Republike Hrvatske i dostave spisa, cjelokupni spis proslijedio Županijskom sudu u Rijeci na daljnje postupanje.