Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK podnio žalbu na rješenje suca istrage u predmetu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je žalbu protiv rješenja suca istrage Županijskog suda u Zagrebu kojim je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage u kaznenom predmetu protiv I. okr. Tomislava Sauche i II. okr. Sandre Zeljko. (17.5.2017.)

Ured naglašava da doneseno rješenje o provođenju i proširenju istrage proizlazi iz činjeničnih utvrđenja dosadašnjih rezultata istrage i provedenih izvida koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su okrivljenici počinili kaznena djela upravo na način kako im se rješenjem stavlja na teret.
Dakle, u konkretnom slučaju ne radi se o pitanju sadržaja nego forme, odnosno naziva državnoodvjetničkog akta, koji je ne samo da nije u suprotnosti s odredbama Zakona o kaznenom postupku, nego je u skladu sa dosadašnjom praksom svih županijskih sudova u Republici Hrvatskoj pred kojima Ured postupa.
Međutim, odlukom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, po prvi puta je ukinuto ovakvo rješenje sa stavom da sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku nije moguće donijeti rješenje o provođenju i proširenju istrage.