Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

U tijeku godišnje savjetovanje državnih odvjetnika

Dopuna priopćenja:
Nakon dvodnevna razmatranja dosadašnjeg rada i rezultata državnih odvjetništava, danas je završeno ovogodišnje savjetovanje državnih odvjetnika. Nakon razmatranja rada i tema iz državnoodvjetničke nadležnosti dani su zaključci za daljnji rad i postupanje. (24. 5. 2011.)

Ovogodišnje dvodnevno savjetovanje državnih odvjetnika otvorio je uvodnom riječju Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić pozdravivši dužnosnike Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijske i općinske državne odvjetnike i čestitavši im Dan državnog odvjetništva. (23. 5. 2011.)

Okupljene dužnosnike državnih odvjetništava pozdravio je ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković koji je prisustvovao prijepodnevnom dijelu savjetovanja istaknuvši ulogu i značaj Državnog odvjetništva te savjesnost i uspješan rad nakon čega je izrazio potporu Ministarstva pravosuđa cjelokupnoj državnoodvjetničkoj organizaciji.

Povodom Dana državnog odvjetništva, Državno odvjetništvo dodijelilo je i priznanja za rad na konkretnim predmetima, i to zamjeniku županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku Zlatka Bučevića za kazneni predmet i zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Lendi Pezzi za građansko-upravni predmet.

Sudionici savjetovanja razmatrali su rad državnih odvjetništava tijekom 2010. godine te rad tijekom ove godine kao i više tema iz državnoodvjetničke nadležnosti i postupanja.

Brijuni, DORH, 2011c.jpg

Brijuni, DORH , 2011 d.jpg

Brijuni, DORH, 2011j.jpg