Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

U tijeku godišnje savjetovanje državnih odvjetnika

Dužnosnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijski i općinski državni odvjetnici kao i voditelji kaznenih i građansko-upravnih odjela iz svih županijskih državnih odvjetništava i pet velikih općinskih državnih odvjetništava su se okupili na tradicionalnom godišnjem savjetovanju državnih odvjetnika na Brijunima. (21. 5. 2012.)

Uvodnom riječju okupljenima se obratio Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, a tijekom dvodnevnog savjetovanja sudionici će razmotriti rad državnih odvjetništava u 2011. godini te će izlagati iskustva nakon stupanja na snagu novog Zakona o kaznenom postupku sa osvrtom na rad u složenim predmetima i na oduzimanje imovinske koristi stečene kaznenim djelima.
Na početku godišnjeg savjetovanja svečano su prisegnuli općinski državni odvjetnici imenovani na posljednjoj sjednici Državnoodvjetničkog vijeća. Sunčica Kocijan-Putarek je svečano prisegnula na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, a Jozo Šanić na dužnost općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju dok je Marijana Stipić prisegnula na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.
Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić je potom dodijelio ovogodišnja priznanja Državnog odvjetništva za rad na konkretnim predmetima. Vanja Marušić i Marija Vučko, zamjenice Ravnatelja u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, su dobitnice Državnoodvjetničkog priznanja za osobito stručan i uspješan rad u kaznenom predmetu, dok je Željka Matić Zaborski, zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, dobitnica priznanja za osobito stručan i uspješan rad u građansko-upravnom predmetu.
Okupljeni sudionici ovogodišnjeg savjetovanja državnih odvjetnika su se prigodno oprostili od dugogodišnjih dužnosnika kako državnoodvjetničke organizacije tako i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, mr. sc. Milojka Vučkovića i Petra Pulišelića, povodom njihova umirovljenja.