Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

U tijeku savjetovanje državnih odvjetnika

Na kraju ovogodišnjeg savjetovanja državnih odvjetnika ocijenjen je rad državnih odvjetništava u predmetima u proteklom razdoblju.
Zaključeno je da je prioritetni posao državnog odvjetništava u 2010. godini priprema za primjenu novog Zakona o kaznenom postupku, dok i nadalje ostaju prioriteti u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta, rad na predmetima ratnih zločina i gospodarskog kriminaliteta, te uknjižba u građansko-upravnim predmetima kao i informatizacija državnih odvjetništava. (25. 5. 2010.)

Naglašene su obveze državnog odvjetništava u pripremama zamjenika i službenika za primjenu novog Zakona o kaznenom postupku odnosno preuzimanje novih poslova i ovlasti  državnog odvjetnika u kaznenom postupku i primjeni novog Zakona o kaznenom postupku.
Državni odvjetnici smatraju kako je potrebno jačanje u suradnji državnih odvjetništava i tijela kaznenog progona, ali i proaktivan pristup u istraživanju i stvaranju predmeta od posebnog interesa.

Tijekom prvog dana savjetovanja dodijeljena su Državnoodvjetnička priznanja ovogodišnjim dobitnicima, odnosno zamjenicama Ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i Tamari Laptoš, zamjeniku općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću Mariu Kranjčeviću i općinskoj državnoj odvjetnici u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Željki Pokupec. Dužnosnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijski i općinski državni odvjetnici ovom su prigodom pozdravili i nakon višegodišnje državnoodvjetničke karijere ispratili u zasluženu mirovinu zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Radovana Šanteka. Ujedno, ovom je prilikom Blaženka Prokopec-Šimić prisegnula na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.

DORH, Brijuni, 24. 5. 2010.a.jpg

DORH, Brijuni, 24. 5. 2010.b.jpg

Dužnosnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijski i općinski državni odvjetnici sudjeluju na redovnom godišnjem savjetovanju na Brijunima 24. i 25. svibnja 2010. Tijekom dvodnevnog savjetovanja bit će razmotren rad državnih odvjetništava tijekom prošle i ove godine kao i predstojeći rad uz primjenu novih zakonskih propisa. Savjetovanje je zatvoreno za javnost. (24. 5. 2010.)