Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Završeno savjetovanje državnih odvjetnika na Brijunima

Borba protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta, ratni zločini te poslovi uknjižbe kao i informatizacija državnih odvjetništva neki su od prioritetnih poslova državnih odvjetništava u 2009. godini, istaknuto je na ovogodišnjem redovnom savjetovanju državnih odvjetnika održanom 19. i 20. svibnja na Brijunima. (21. 5. 2009.)

Okupljene dužnosnike Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijske i općinske državne odvjetnike na početku dvodnevnog savjetovanja pozdravio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović koji mu je prisustvovao tijekom prijepodnevnog dijela, odnosno tijekom prezentacije rada državnih odvjetništava u 2008. godini i prvom tromjesečju 2009. godine te izlaganja i rasprave o predstojećim prioritetnim poslovima.

Savjetovanje državnih odvjetnika na Brijunima

Povodom Dana državnog odvjetništva dodijeljene su ovogodišnje nagrade i to za rad u konkretnim predmetima, a to su zamjenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku Stjepan Lončarica te zamjenica u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Jasmina Dolmagić i zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku Miroslav Kraljević.

Državni odvjetnici raspravljali su o novom položaju državnog odvjetnika, novim trendovima u državnoodvjetničkom postupanju, teškoćama u radu, pregledima nižih državnih odvjetništava te ocjenjivanju a kroz izlaganja govorilo se o radu državnih odvjetnika i novim pristupima u svezi nagodbi i sporazumijevanja te posebice o uvođenju i primjeni CTS sustava (case tracking system).

Savjetovanje državnih odvjetnika na Brijunima Savjetovanje državnih odvjetnika na Brijunima

Kako je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić  donio odluku kojom je Dražena Jelenića imenovao za županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu to je imenovani u tijeku savjetovanja svečano prisegnuo na tu dužnost.