Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno o odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 75-godišnjaka zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno o odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 2. u svezi članka 34. KZ-a. (9. 5. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 31. siječnja 2017. oko 17,00 sati u stanu u Zagrebu, uslijed alkoholiziranog stanja i narušenih obiteljskih odnosa (posljedica kontinuiranog konzumiranja alkohola pod čijim utjecajem je do sada u više navrata zlostavljao članove obitelji) verbalno napao suprugu i njezinu 90-godišnju majku koja je zbog poodmakle životne dobi i nemogućnosti samostalne brige boravila kod svoje kćeri.
Tereti ga se da je nakon verbalnog napada otišao do dnevnog boravka i uzeo veliki kuhinjski nož te; u cilju da usmrti svoju suprugu i punicu; krenuo prema spavaćoj sobi u koju su se one u međuvremenu sakrile i nasilno otvorio ulazna vrata sobe te punici zadao dvije ubodne rane u predjelu leđa. Kad je ona uspjela pobjeći iz sobe, tereti ga se da je prišao s leđa svojoj supruzi i nožem joj zadao više ubodnih rana u prednjoj strani prsnog koša i trbuha te nekoliko obrambenih reznih rana na podlakticama i šakama. Supruga je preminula u bolnici uslijed zadobivenih ozljeda, dok je punica zadobila teške tjelesne ozljede. 
U optužnici je zatraženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.