Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv tri osobe zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana (1951., 1940. i 1941.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi s čl. 33. Kaznenog zakona. (1. 10. 2009.)

Naime, postoji osnovana sumnja da je 29. rujna 2009. na javnoj površini kod kućnog broja 108. Ulice Josipa Reihla Kira u Osijeku došlo do fizičkog sukoba između dvije osobe kojom prilikom je 69-godišnjak, u namjeri usmrćivanja, nožem ubo 68-godišnjaka u tijelo koji ga je istovremeno i u istoj namjeri više puta udario ručnim kopačem po glavi i tijelu. Potom im je prišao 58-godišnjak i također u namjeri da usmrti 69-godišnjaka, istim ga kopačem više puta udario po glavi i tijelu.
Protiv 58-godišnjaka koji je uhićen i nalazi se u Zatvoru Osijek te protiv druge dvojice osumnjičenika koji se nalaze na liječenju predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela te ometanja istrage.