Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedenih izvida, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanke Sjedinjenih Američkih Država (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva čl. 111. točka 6. u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona. (29. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 15. svibnja 2017. oko 17,50 sati u Bilju, nakon što je zatečena bez osobnih dokumenata te potom u cilju utvrđivanja njezinog identiteta smještena na stražnje sjedalo policijskog vozila, prilikom vožnje; u nakani da liši života policijskog službenika (1972.) koji je sjedio ispred nje na suvozačevom sjedalu; nožem mu zadala više ubodnih i reznih rana na glavi, vratu i desnoj šaci. U dovršenju djela nije uspjela jer se policijski službenik uspio obraniti uz pomoć drugog policijskog službenika koji je zaustavio vozilo i priskočio mu u pomoć te joj istrgnuo nož iz ruku.
Okrivljenica je uhićena i nalazi se u Zatvoru u Zagrebu na osnovi rješenja o određivanju istražnog zatvora Općinskog kaznenog suda u Zagrebu od 15. ožujka 2017.